Vi feirer 150 år!

Postet den 15 oktober 2021, i Innleggskategorien

Alf Andersen AS er et familiedrevet spedisjonsfirma med røtter tilbake til 1865. Fortsatt er firmaet i familiens eie etter snart 160 år spedisjonsvirksomhet. Se våre siste nyheter, artikler og utlysninger.

Det er med stor glede vi melder at vårt firma i år feirer 150 År!

Fra de første transportoppdragene med hest i havneområdet fram til i dag, er det den samme familien som trekker i tømmene.

I de gamle skipsekspeditørbøkene fra 1915-20 årene, finner vi skildringer fra forholdene den gang.For eksempel: akommen båt: 23.08.1917 Baun, som hadde totalt 161 sendinger til østlandet , sørlandskysten og øvrig. Firmaet innkasserte hele 605,2 kr denne dagen.For en utfordring uten data! Alt gikk videre med hest og vogn, jernbane og stykkgodsbåter antakelig. Mye er glemt fra denne tiden, men spedisjonstradisjonen er ivaretatt.

Utviklingen har gått raskt, ikke minst i etterkrigstiden. Det er ikke lengre tilbake enn på 1970-tallet at de fleste Oslospeditørene holdt til i sentrum og langs havna. Nå er det ikke mange igjen i havneområdet, og oppkjøp og internasjonalisering har ført til at enkelte har vokst seg svært store.

Alf Andersen AS er fremdeles et lite selskap , men ser verdien i å ha en tett kontakt med kunder og samarbeidspartnere.

Siri Wingaard

Daglig leder